Bölüm Tanıtımı
Global ticaretin ve turizmin artmasının etkisiyle her geçen yıl büyümeye devam eden sivil havacılık sektörü, donanımı yüksek personelin istihdamına ihtiyaç duymaktadır. Bu bağlamda Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programımız, havacılık sektörünün dinamizmine ayak uydurabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, takım çalışmasına yatkın, problemler karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı "Kabin Memuru" yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Ön Lisans Programında, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonları ve Kuralları, Kabin Memuru Görev ve Sorumlulukları, Yolcu İlişkileri, Acil Durum Kuralları, İlk Yardım, Operasyonel Prosedürler, Tehlikeli Maddeler, Temel İletişim Becerileri ve Yabancı Dil gibi konularda öğrencilerin gereken donanıma sahip olunması sağlanmaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Soru: Programın puan türü nedir?
Cevap: Programımıza TYT puanı ile kayıt yapılmaktadır.
Soru: 4 yıllık programlara geçiş mümkün müdür?
Cevap: Mezunlarımız ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılarak Havacılık Yönetimi, Lojistik Yönetimi, Seyahat İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği gibi bölümlere geçiş yapabilmektedir.
Soru: Staj zorunluluğu var mıdır?
Cevap: Öğrencilerimiz mezun olabilmek için 40 tam iş günü staj yapmak zorundadır.
Soru: Nerelerde staj yapılabilir?
Cevap: Kamu ve özel sektöre ait sivil havacılık işletmelerinde staj yapılabilmektedir.
Soru: Kabin ekiplerinin sağlaması gereken sağlık şartları nelerdir:
Cevap: Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) yayınladığı Havacılık Sağlık Talimatı'nı (SHT-MED) aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz:
Soru: Bölüme kayıt yaptırmak için kabin memurluğu şartlarını sağlamak zorunda mıyım?
Cevap: Hayır. Bölümden mezun olan öğrencilerimiz havacılığın tüm alanlarında çalışma imkânına sahiptir. Bu sebeple öğrenciler arasında eşitlik ilkesinin sağlanması ve havacılığın tüm alanlarında istihdam olanaklarının değerlendirilebilmesi için bölüme kayıt yapacak öğrencilerde kabin memurluğu şartları aranmaz. Ancak öğrenci adaylarından okul kayıtlarını yaptırırken kabin memuru olabilmek için sahip olması gereken şartlar hakkında bilgi sahibi olduğunu gösterir taahhütname imzalamaları istenmektedir.
Soru: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programından mezun olduktan sonra nerelerde iş bulabilirim?
Cevap: Yurt içi ve yurt dışı yolcu taşıyan havayolu şirketlerinde, yabancı havayolu şirketlerinde, ikram ve servis şirketlerinde, yer hizmetleri sağlayan şirketlerde iş bulunabilir. Sivil havacılık ile bağlantılı tüm şirketler, bölümün istihdam alanını oluşturmaktadır.